Review of The Sleeping Morning [12k2007]

Sound Of Music (SE)

Fyra spår av lätt elektronisk pop ringlar behagligt fram på The Sleeping Morning. En 20 minuter lång roadmovie där blicken framåt läggs på enkla melankoliska melodier. I ytterfälten syns små ljudliga händelser som är viktiga i nuet men snabbt passeras förbi.

På två av låtarna tar Savvas Ysatis visksjungande sång över det visuella. Det blir lite sprödare, men också mer finstämt. Inga tyngder som drar ner, nej den i sammanhanget ganska traditionella instrumenteringen med gitarr, klockspel, slagverk, autoharpa, fältinspelningar och en hel del mer keyboardaktiga toner från dator lyfter upp.

Det är på inga sätt märklig eller svårsmält musik detta par skapar efter tio år på olika håll. De hittar varandra väl och ingen av dem tar över på den andres bekostnad. Under 90-talet samarbetade de under namnen Seti, Futique och Arc. De spelade även in ett soundtrack till den japanske arkitekten Toyo Itos Tower of Winds i Yokohama, men gick sedan åt var sitt håll, Ysatis till Berlinetiketten Tresor och Deupree startade bolaget 12k.

Jag kan inte jämföra The Sleeping Morning med dessa tidiga skivor eftersom jag inte hört dem. Men jag gillar ep:n och har lyssnat mycket på den. Den sätter inga djupa spår, men jag blir glad i stunden.

View Release